onsdag den 3. december 2014

En sund udgave af boller i karry

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 

  Assalamu Alaykum wa RahmatuAllahi wa Barakatuh. 
 
 
 
 
Ingredienser:

Kødboller:
400g hakket kyllingekød
1 tsk salt
1 æg
1½ dl havregryn
1 dl mælk
friskværnet peber
 
Karrysauce:
2 løg
1 æble
1 gulerod
2 tsk rapsolie
4 tsk karry
1 spsk hvedemel
Salt og friskkværnet peber
 
1. Kødboller: Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 l vand i kog i en gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken (Gem kogevandet)
 
2. Kog dine ris efter eget ønske eller lav blomkålsris som alternativ.

3. Karrysauce: Pil løgene, og hak dem. Skræl æbler og guleroden, og skær dem i tern.

4. Svits løg, æblet og guleroden i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik.

5. Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg.


6. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er glat og jævn. Lad kødbollerne småkoge 5 minutter i saucen, og smag til med salt og peber.

7. Server med kogte ris (blomkålsris) og drys med korianderblade udover.

Guleroden i saucen kan sagtens erstattes med selleri, pastinak eller en anden type rodfrugt, da den kan blive en anelse sød hvis man bruger for meget æble og gulerod på samme tid :) smag til undervejs.




Wa'Salam.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar